Obiectivele pe care şi le propune o societate responsabilă depăşesc resursele şi competenţele administraţiei publice. Participarea şi responsabilitatea tuturor nu este o opţiune, ci o condiţie pentru a prezerva mediul economic şi mediul natural - cultura şi civilizaţia. Angajamentul şi obiectivele CEDD se înscriu în această perspectivă.

 

 

 

Servicii comunale mai bune pentru Republica Moldova

 

 

 

În perioada 6-11 iulie 2015, CEDD a organizat in parteneriat cu Expert Forum, vizita de studiu a unei delegații de 15 persoane din Republica Moldova, un proiect UNDP 2015 – "Servicii comunale mai bune pentru R. Moldova".


Traseul, interlocutorii şi a subiectele de dezbatere au acoperit actori diverşi şi sectoare de activitate cât mai variate: operatori privaţi şi operatori publici, operatori locali sau zonali şi operatori „regionali”, primării de comune (rurale) - Ceuaşu de Câmpie, Cumpăna, Corbu, primării de oraşe mici (Dumbrăveni) şi municipii mari (Sibiu), manageri de întreprinderi şi aleşi locali, ONG-uri şi „patronate”, consultanţi, probleme de legislaţie şi probleme tehnice, probleme de finanţare şi opţiuni de asociere intercomunală.


Fiecare primărie (fiecare „unitate teritorială”) are particularităţi care ţin de situaţia economică a zonei, de relief şi resurse şi de opţiunile consiliilor locale.

 

Pe parcursul vizitei am străbătut provincii istorice (Transilvania, Muntenia, Dobrogea) şi 6 judeţe (Mureş, Sibiu, Argeş, Prahova, Călăraşi şi Constanţa).


Next
Next
Previous

CEEP

Next