Obiectivele pe care şi le propune o societate responsabilă depăşesc resursele şi competenţele administraţiei publice. Participarea şi responsabilitatea tuturor nu este o opţiune, ci o condiţie pentru a prezerva mediul economic şi mediul natural - cultura şi civilizaţia. Angajamentul şi obiectivele CEDD se înscriu în această perspectivă.

 

             

 Având convingerea că obiectivele pe care şi le propune o societate responsabilă depăşesc resursele şi competenţele administraţiei publice Centrul de Excelență pentru Dezvoltare Durabilă îşi propune să fie un reper în peisajul nonguvernamental.  Participarea şi responsabilitatea tuturor nu este o opţiune, ci o condiţie pentru a prezerva mediul economic şi mediul natural - cultura şi civilizaţia.

 

Asociaţia este preocupată de provocările contemporane şi de o viziune coerentă asupra problemelor de mediu şi a celor legate de serviciile care condiţionează o dezvoltare durabilă şi modelează atractivitatea teritoriului.

În centrul preocupărilor CEDD se află problematicile legate de 

  • transparenţa decizională şi eficienţa în administraţia publică şi serviciile de interes (economic) general  SIG şi SIEG;
  • cooperarea intercomunală şi cooperarea regională şi europeană;
  • comportamentul responsabil în protecţia mediului şi educaţia tinerelor generaţii
  • valorile care definesc identitatea noastră şi traiectoria europeană

Next
Next
Previous

CEEP

Next